Chord Electronics

Innovation. Technology. Performance.

website fabrikant

Op de markt sinds 1989 en onder leiding van John Franks: een man met ruim 30! jaar ervaring met het ontwikkelen van digitale apparatuur. Wij zijn verguld met dit merk. Past ons als gegoten. Eigenwijs, eigentijds in klank en in looks en met een diepe ervaring in het bouwen van digitale apparatuur.

Alles wat Chord ontwikkelt bouwen ze ook zelf. Geen Chinese invloed. Echt UK-built op hoog niveau. En dan zijn ze ook nog succesvol in wat ze doen. Herkend en erkend door velen onder ons en professioneel gebruikt bij de allergrootsten: BBC, EMI, Abbey Road Studios in Londen, Sony Music Studios New York en Skywalker Sound. Opnieuw willen wij jullie, de luisteraars, dan ook van harte uitnodigen om bij een dealer te komen luisteren naar bijvoorbeeld de Hugo TT, Choral series,  Hugo 2 of Poly.

Precies, open transparant en spectaculair zonder ordinair te worden. Wij vinden de Chord echt geweldig. Niet alleen vanwege de uitgewogen techniek, maar  voornamelijk vanwege de klank. De meeste apparatuur de precies klinkt of een hoge resolutie heeft krijgt te maken met verlies aan klankkleur en middengebied. Het is, zoals je wellicht weet, ons streven om muziek te laten horen die natuurlijk klinkt. Zoals bedoeld is bij de master of het concert.

Voor velen een discutabel onderwerp, want wat is dan ‘natuurlijk’? Wij bedoelen, natuurlijke klankkleur, middengebied, timbre en derde harmonische. Dat is wat wij willen horen en dat laat zich meestal niet combineren met een precies geluid of een hoge resolutie. De apparatuur van Chord doet dat wel en dat is geweldig.

Chord DAVE DAC - X-Fi

DAVE

Chord’s meest geavanceerde DAC ooit.

DAVE is een hoogst geavanceerde referentie-DAC, digitale voorversterker en hoofdtelefoonversterker. Handgebouwd in Kent, UK, en gebaseerd op Chord’s eigen FPGA (Field Programmable Gate Array), waardoor de DAVE meer dan 10 keer zo grote rekenkracht biedt dan haar voorganger.

In het hart van DAVE ligt de nieuwe (en enorme!) LX75 versie van de Spartan 6 FPGA. Een aantal grote voordelen aan deze eigen FPGA is een significant verbeterde timing en de beste noise shaper prestaties ter wereld. DAVE’s technologie levert muziek met ongeëvenaarde realiteit en muzikaliteit, met een ongekende tijds-response.

Hugo TT & TToby

Match made in heaven.

De Chord Hugo TT is de grotere, table-top versie van de Hugo. Met een grotere batterijcapaciteit, verbeterde Asynchrone USB inputs, XLR-uitgangen en verbeterde hoofdtelefoonuitgangen, is het misschien wel de beste compacte DAC die je kunt krijgen. In het hart van de Hugo TT ligt dezelfde Field Programmable Gate Array als de DAVE. De Hugo TT ondersteunt verder ook resoluties tot wel 384 kHz en DSD128!

De Chord TToby is de ideale metgezel voor de Hugo TT. Chord TToby maakt van de Chord Hugo TT een volwaardige compacte hifi-installatie. Op deze manier wordt de voorversterkerfunctie van de Hugo TT optimaal benut. Deze bescheiden desktop versterker heeft dezelfde mooie behuizing als de Hugo TT en is ideaal voor liefhebbers die een verfijnd en compact systeem zoeken.

Chord TToby en Hugo - X-Fi

Chord Mojo

Chord SPM 1050 Mk. II - X-Fi

SPM 1050 Mk. II

Vanaf nu beschikbaar.

Op de High-End beurs van München kondigde Chord Electronics de nieuwe SPM 1050 Mk. II eindversterker aan, met veel verbeteringen en vernieuwingen ten opzichte van het originele model.

De Mk. II biedt een nóg lagere vervorming voor grotere transparantie en natuurgetrouwheid, en is verder verbeterd voor schoner vermogen. Daarnaast is de transformator nog beter geïsoleerd en verbetert dus de klank.