Riviera audio laboratories

Op zoek naar de beste hoofdtelefoon ter wereld (zie hiervoor Mysphere) kwamen we in aanraking met een schitterend voor ons op dat moment onbekend merk: Riviera Labs. Italiaans temperamentvol.

Riviera Audio Laboratories

Als je even verder kijkt dan zie je meteen dat de apparatuur van Riviera echt knap gebouwd is. Schitterend om te zien (echt waar) en alles met de grootste zorg ontwikkeld. Geen rommelig uiterlijk, geen rammelende onderdelen maar alles tot en met het laatste detail eerste klas afgewerkt. En dat italianen smak hebben dat wisten we al en dat zie je terug ook in dit ontwerp. Geweldig gebouwd, prachtig vormgegeven.

En nu zie je dat Riviera in rap tempo een plek krijg onder de zon en in de regen van west-europa en inmiddels ver daarbuiten. En terecht. Niet vaak horen wij versterkers die zo ongelofelijk natuurlijk klinken. Het laag open, diep en strak, het midden rijk en evenwichtig en het hoog natuurlijk en naturel. Een hoge C mag best even binnenkomen en dat gebeurd ook wanneer je luistert naar mijn heldin Callas in Mozart’s Die Zouberflôte. Mar het is met name de controle van dit systeem wat ons zo aanspreekt. Altijd voldoende vermogen, altijd controle over iedere vorm van weergave en dat is razend knap.

Silvio kent alle grote spelers uit onze branche van binnenuit en Luca is een van die zeldzame slimmeriken die naast wat metingen in onze ogen echt begrijpen hoe je de essentie van de muziek kan vangen. In eerste instantie door heel, heel veel te luisteren en goed te kijken hoe de legendarische merken zoals Western Electric hun portfolio hebben ontwikkeld, maar ook door eindeloos te testen en de beste onderdelen te proberen en samen te voegen tot een geheel. Dat is een kunst die Rivierra Laboratories beheersen, als een van de weinigen helaas.

Riviera audio laboratories productimpressies